Politistii de frontiera de la Oradea si Iasi au fost, zilele trecute, luati prin surprindere de mai-marii de la Bucuresti. Actiunile in forta pentru prevenirea si combaterea coruptiei in randul propriului personal au determinat conducerea Politiei de
Politistii de frontiera de la Oradea si Iasi au fost, zilele trecute, luati prin surprindere de mai-marii de la Bucuresti. Actiunile in forta pentru prevenirea si combaterea coruptiei in randul propriului personal au determinat conducerea Politiei de Frontiera sa ia masuri severe impotriva celor prinsi pe "picior" gresit. Numeroasele controale si testari de fidelitate si integritate profesionala au dat la iveala un fapt deja devenit notoriu. Oamenii legii nu prea isi fac datoria. Nereguli grave pe linia respectarii metodologiilor interne, neglijenta sau lipsa de preocupare in indeplinirea indatoririlor de serviciu sunt cateva dintre concluziile "raziei". Patru politisti au fost depistati cu pachete de tigari si cafea achizitionate din duty-free. In fisetul sefului de grupa din cadrul PTF Sacuieni, judetul Satu Mare, se aflau 2 sticle cu bauturi alcoolice si un pachet de cafea a caror provenienta nu a putut fi justificata. Mai mult decat atat, nici unul dintre politistii de la Sacuieni nu purta ecusoane cu numele si gradul. La PTF Salonta, din judetul Bihor, legea era facuta de soferul unui microbuz. Desi nu avea documente necesare pentru a efectua transport international de persoane, acesta iesea sau intra cu microbuzul incarcat oricand dorea. In toate aceste cazuri, sanctiunile vor fi pe masura faptelor comise, pornind de la mustrare scrisa, reducerea salariului cu 5-20% timp de 3 luni si terminand cu cercetarea si destituirea din functia detinuta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.