Centrul National al Cinematografiei planuieste sa lanseze, in jur de 15 octombrie, sesiunea a doua a concursului de proiecte de film. CNC a elaborat deja un proiect de regulament (publicat pe site-ul www.cncinema.abt.ro) ce urmeaza a fi aprobat de mi
Centrul National al Cinematografiei planuieste sa lanseze, in jur de 15 octombrie, sesiunea a doua a concursului de proiecte de film. CNC a elaborat deja un proiect de regulament (publicat pe site-ul www.cncinema.abt.ro) ce urmeaza a fi aprobat de ministrul Culturii, dupa ce asociatiile si uniunile de cineasti vor face propuneri si observatii pe marginea textului. La concursul din vara, un numar de sapte lungmetraje, un lungmetraj de debut si zece scurtmetraje au fost declarate castigatoare, cele mai mari fonduri revenind proiectelor lui Nae Caranfil, Cristian Mungiu si Corneliu Porumboiu. Daca la sesiunea din vara au fost puse la bataie fonduri totale de 80 miliarde lei, pentru urmatorul concurs bugetul va fi de circa 60 de miliarde de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.