Carausii particulari din Romania considera ca noul ordin al Ministerului de Interne cu privire la conditiile de iesire din tara dupa 1 octombrie nu vor opri migratia ilegala si infractorii, noile masuri afectand in mod semnificativ pe cetatenii onest
Carausii particulari din Romania considera ca noul ordin al Ministerului de Interne cu privire la conditiile de iesire din tara dupa 1 octombrie nu vor opri migratia ilegala si infractorii, noile masuri afectand in mod semnificativ pe cetatenii onesti, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Carausilor Particulari din Romania (ACPR).
"Consideram ca astfel de masuri nu aduc o atingere semnificativa celor, de fapt, vizati (munca la negru si infractorii), acestia gasind cu siguranta solutii, ci afecteaza in mod semnificativ oamenii onesti, care se vad obligati sa alerge dupa documente justificative, care platesc din buzunar sume destul de mari pentru acestea si care au toate sansele de a renunta la o dorita calatorie.
In plus, ca si pana acum, sunt incurajati transportatorii ilegali, camataria, retelele de procurare de invitatii, precum si coruptia", a declarat presedintele ACPR, Dragos Anastasiu.
Potrivit ACPR, dupa 1 octombrie se va putea iesi din tara numai cu invitatie care sa justifice motivul deplasarii, insotit, dupa caz, de o suma minima, care este de 300 euro. "O invitatie privata facuta intr-o tara a spatiului Schengen, trimisa in Romania, tradusa in limba romana, costa, in orice caz, peste 100 euro, bani care nu se recupereaza", a spus Anastasiu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.