Valery Giscard d'Estaing, cel care a prezidat Conventia pentru viitorul Europei, organism ce a avut misiunea de a elabora Constitutia Uniunii Europene, a declarat postului de radio BBC ca un "DA" francez la legea fundamentala a Uniunii este posibil
Valery Giscard d'Estaing, cel care a prezidat Conventia pentru viitorul Europei, organism ce a avut misiunea de a elabora Constitutia Uniunii Europene, a declarat postului de radio BBC ca un "DA" francez la legea fundamentala a Uniunii este posibil in anul 2007, dar nu inaintea alegerilor legislative si prezidentiale ce urmeaza sa aiba loc in primavara aceluiasi an. Optimist, Giscard d'Estaing s-a declarat sigur ca, in cateva saptamani, majoritatea tarilor europene vor ratifica documentul respectiv.
Referitor la atmosfera din Franta, d'Estaing a subliniat ca este necesara o dezbatere in cadrul careia sa fie prezentate cetatenilor tarii opinii, argumente, sa li se explice mai pe larg diferitele aspecte ale documentului, dupa care sa se ia un timp de reflectie si numai dupa alegerile din primavara anului viitor sa fie prezentat francezilor spre aprobare.
Dupa cum se stie, Constitutia UE, respinsa de Franta si Olanda anul trecut, a fost deja ratificata de Lituania, Letonia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Italia, Grecia, Spania, Austria, Cipru, Malta, Luxemburg. "NU"-ul francez si cel al olandezilor a "inghetat" procesul de ratificare care trebuie finalizat, in toate cele 25 state membre ale Uniunii, pana in noiembrie 2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.