Compania IBM a anuntat saptamana trecuta o serie de noi oferte de stocare a datelor, extinzand in continuare portofoliul de solutii destinate in mod special pietei intreprinderilor mici si mijlocii, aflata intr-o crestere rapida. Analistii firmei IDC
Compania IBM a anuntat saptamana trecuta o serie de noi oferte de stocare a datelor, extinzand in continuare portofoliul de solutii destinate in mod special pietei intreprinderilor mici si mijlocii, aflata intr-o crestere rapida. Analistii firmei IDC estimeaza ca valoarea totala a pietei de stocare externa din Romania va ajunge la aproape 31 de milioane de dolari in 2006. In completare, IDC estimeaza o rata de crestere anuala de 12,5 procente intre 2005 si 2009, ceea ce depaseste media de crestere anuala a pietei de stocare externa din Europa Centrala si de Est, cu 10,4 procente pe an.
Noile oferte sunt primele produse care au rezultat in urma aliantei cu Network Appliance anuntata in aprilie 2005. Prima oferta disponibila pe piata romaneasca este o oferta entry-level pentru stocarea datelor pe disc - IBM TotalStorage N3700 - urmata de o strategie pentru introducerea unei serii extinse de produse in al patrulea trimestru al anului 2005.
IBM TotalStorage N3700 este conceput sa ofere o solutie economica si solida de tipul network attached storage (NAS) pentru intreprinderile mici si mijlocii cu mai putin de 1000 de angajati, fiind in acelasi timp destul de flexibila pentru implementarea sa si in companii mari, cu filiale ce au nevoie de capacitati mari de stocare a datelor. De asemenea, solutia inglobeaza tehnologia iSCSI, care se potriveste perfect cu cresterea volumului de date pentru IMM-uri si care va avea o rata de crestere anuala de 107% pana in 2009, conform analistilor de la IDC. "Segmentul clientilor de pe piata IMM-urilor are nevoie de solutii de stocare simple si usor de implementat pentru un mediu de business disponibil 24h din 24", a declarat Gabriel Ciucu, Systems Technology Group, IBM Romania. "Estimam ca anuntul de astazi este chiar primul dintr-o serie de solutii deschise de la IBM si Network Appliance, ce ofera solutii inovatoare pentru companiile care lucreaza cu informatii critice intr-o lume mereu in schimbare - on demand."
IBM TotalStorage N3700 este o solutie NAS robusta cu o performanta de pana la 16 terabyte, conceputa sa ofere facilitatile IP (Internet Protocol) impreuna cu tehnologia iSCSI SAN. Datorita caracteristicilor si functiilor inglobate, solutia ofera valoare clientilor de pe piata IMM-urilor, inclusiv suport pentru recuperarea datelor in caz de dezastru, permitand utilizatorilor sa compare aceleasi date, atat pe echipamentul de productie cat si pe unul aflat la distanta intr-o locatie de rezerva (disaster recovery). IBM TotalStorage N3700 este disponibil de la inceputul lunii septembrie. Toate produsele sunt disponibile impreuna cu servicii si suport la nivel mondial, inclusiv optiuni de finantare prin IBM Global Financing, prin IBM si partenerii IBM.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.