Decat in Parlament la certuri cu puterea, mai bine in teritoriu cu sinistratii. Mircea Geoana i-a invitat pe toti liderii grupurilor parlamentare la consultari pe tema inundatiilor.
Presedintele PSD a declarat ca le va propune colegilor sai d
Decat in Parlament la certuri cu puterea, mai bine in teritoriu cu sinistratii. Mircea Geoana i-a invitat pe toti liderii grupurilor parlamentare la consultari pe tema inundatiilor.
Presedintele PSD a declarat ca le va propune colegilor sai de Parlament ca alesii din judetele afectate de inundatii sa plece in teritoriu 2-3 zile pentru a fi alaturi de oameni si a le da o mana de ajutor. Pentru a nu se "bruia" programul Legislativului, liderul social-democrat vrea ca programul senatorilor si deputatilor sa fie prelungit in zilele urmatoare pana la ora 23.00.
"Este anormal ca in aceste clipe cand viata si sanatatea a mii de romani sunt puse in pericol, cand sute de familii si-au pierdut casele, parlamentarii sa continue galceava in Parlament. Trebuie sa fim alaturi de oameni. Sunt sute de familii care au pierdut tot. Multi au pierdut si speranta ca va fi bine. Am fost alesi de romani sa-i ajutam. Institutiile statului sunt depasite de aceasta criza. Presedintele refuza sa se gandeasca la oameni si sa ia singura masura care ii poate salva: decretarea starii de urgenta. Reiterez apelul catre toate fortele politice. Trebuie sa dam dovada de responsabilitate si de omenie", sustine Geoana.
In replica, liberalul Bogdan Olteanu afirma ca propunerea PSD este "lipsita de fundament si pur demagogica". Este o utopie sa crezi ca parlamentarii vor putea rezolva, in doua zile, problemele cetatenilor afectati de inundatii, a declarat, ieri liderul PNL, citat de Mediafax.
El a aratat ca rolul parlamentarilor este, in primul rand, acela de a elabora si vota legi, Executivul avand misiunea de a gestiona problema inundatiilor.
Olteanu a amintit, de altfel, ca celula de criza privind inundatiile functioneaza permanent la sediul Guvernului, si nu la Palatul Parlamentului, in fiecare judet aflandu-se alesii locali si reprezentantii Executivului - prefectii, care au ca prioritate rezolvarea problemelor in folosul comunitatilor, implicit inlaturarea efectelor inundatiilor. "In concluzie nu consideram ca initiativa PSD are un folos pentru oameni, ci ca este doar un exercitiu de imagine. E suficienta treaba in Parlament, asa incat ii invitam, la randul nostru, pe colegii domnului Geoana la lucru in Senat si Camera Deputatilor", a adaugat Olteanu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.