Iluzii destramate, lacrimi de furie, cam asta ne-a adus Gala Cerbului de Aur, desfasurata, vineri seara, la Brasov. Dupa ce am vazut unde s-au dus premiile, multi dintre noi ne-am simtit ca la Campionatele Mondiale, cand pierdeam calificarea pe ulti
Iluzii destramate, lacrimi de furie, cam asta ne-a adus Gala Cerbului de Aur, desfasurata, vineri seara, la Brasov. Dupa ce am vazut unde s-au dus premiile, multi dintre noi ne-am simtit ca la Campionatele Mondiale, cand pierdeam calificarea pe ultima suta de metri din cauza unui arbitru sau, si mai rau, ca la majoritatea editiilor Eurovision, cand ocupam un loc la coada clasamentului. Numai ca, de aceasta data, pentru aceasta suferinta, nu mai puteam da vina pe asezarea geopolitica. Cerbul de Aur, acest copil prost educat al TVR-ului, ne ademenise inca o data intr-un joc care nu avea nici o miza castigatoare. Nici voturile moldovenilor la actuala editie a Eurovision-ului nu ne-au impins sa ne frangem mainile in fata televizorului, asa cum am facut-o dupa ce Traistariu, un baiat care nu a fost niciodata certat cu notele muzicale, a dezertat din Piata Sfatului, dupa o prestatie de-a dreptul excelenta, fara nici o distinctie de la batranul ''Cerb de Tinichea''. In aproape aceeasi situatie s-a aflat si Andra. Nemultumita de cele doua premii - un loc 2 obtinut la interpretare si un premiu de popularitate -, una dintre cele mai bune voci din Romania a parasit scena plangand. Trofeul a fost adjudecat de concurenta din Italia. Linda se va alege ca urmare a prestatiei sale din concurs, lipsita de altfel de sare si piper, cu 10.000 $. Licentiata in Psihopedagogie, cu un tata italian si o mama romanca, la putin peste 20 de ani, cantareata traieste intr-o imensa casa la tara, in provincia Ascoli Piceno, impreuna cu parintii, cele doua surori, un caine, 17 pisici, si 72 de broaste testoase. La sfarsitul concursului, clasamentul arata cam asa: Locul 1: Vanessa Quai - Republica Vanuatu (5.000 $). Locul 2: Andra - Romania (3.000 $). Locul 3: Olivia Lewis - Malta (2.000 $). Premiul pentru cea mai buna regie videoclip: Linas & Simona - Lituania (3.000 $). Premiul pentru imagine videoclip: Liviu Marghidan - (2.000 $). Premiul de popularitate videoclip: Andra - Romania (1.000 $). Premiul de popularitate la interpretare: Giulia Nahmani - Israel - (1.000 $).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.