Puterea nu-si mai stabileste termene pentru inlocuirea lui Adrian Nastase si a lui Nicolae Vacaroiu de la sefia celor doua Camere ale Parlamentului. Totusi, spera ca acest lucru se va intampla cat mai repede posibil. Mai mult, ministrul delegat pentr
Puterea nu-si mai stabileste termene pentru inlocuirea lui Adrian Nastase si a lui Nicolae Vacaroiu de la sefia celor doua Camere ale Parlamentului. Totusi, spera ca acest lucru se va intampla cat mai repede posibil. Mai mult, ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, cel care vizeaza presedintia Camerei Deputatilor, sustine ca partidele din coalitia guvernamentala nu vor forta nota pentru modificarea regulamentelor celor doua Camere, intrucat nu vor sa renunte la dezbaterea altor legi.
"Speranta este sa o facem cat mai repede, dar nu vom forta nota in ideea de a renunta la dezbaterea de legi in Parlament. Speranta mea este ca in doua-trei saptamani sa terminam de discutat regulamentele si la Camera, si la Senat", a declarat Olteanu, la sfarsitul saptamanii trecute. El a adaugat ca in aceasta perioada a constatat ca exista si alte motive decat inlocuirea lui Nastase si Vacaroiu din functii pentru care regulamentele trebuie schimbate. "Chiar daca imi doresc sa ajung presedintele Camerei, este inadmisibil ca, prin Regulamentul Camerei Deputatilor, sa nu existe nici o prevedere care sa controleze puterea presedintelui Camerei de a lua decizii, de a supune la vot ceea ce i se cere, de a fixa ordinea de zi, de a fixa programul de lucru si de a incheia sedintele atunci cand doreste. Presedintele Camerei Deputatilor, spre deosebire de toti ceilalti deputati, nu poate fi sanctionat in nici un fel pentru ca procedura spune ca, daca unul dintre parlamentari incalca regulamentul, presedintele sesizeaza Comisia juridica. Astept sa vad care e presedintele Camerei care va sesiza Comisia juridica de faptul ca el insusi a incalcat regulamentul", a aratat ministrul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.