Guvernul va discuta in urmatoarea sedinta un proiect de hotarare privind operarea de disponibilizari colective de personal la 16 societati, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Prefectura Iasi, deputatul liberal Relu Fenechiu, citat de
Guvernul va discuta in urmatoarea sedinta un proiect de hotarare privind operarea de disponibilizari colective de personal la 16 societati, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Prefectura Iasi, deputatul liberal Relu Fenechiu, citat de Mediafax. "Pe masa Guvernului a ajuns deja un proiect de hotarare prin care urmeaza sa fie disponibilizati salariati de la 16 intreprinderi din toata tara. Un sfert dintre cei care vor fi trimisi in somaj provin de la patru societati iesene. Astfel, de la Terom vor pleca circa 1.800 de oameni, de la Nicolina 700, 200 de la Moldoplast si 16 de la Antibiotice. Un numar de 1.600 dintre acestia vor primi plati compensatorii, conform Ordonantei 8", a precizat Fenechiu.
Proiectul a primit avizul Ministerului Muncii, care va acoperi platile compensatorii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.