criterii. Avantajate sunt persoanele cu varsta pana in 35 de ani si care vorbesc franceza. Principalele criterii dupa care se face selectarea persoanelor care vor sa emigreze in Quebec sunt pregatirea, experienta profesionala, varsta si cunostinte
criterii. Avantajate sunt persoanele cu varsta pana in 35 de ani si care vorbesc franceza.
Principalele criterii dupa care se face selectarea persoanelor care vor sa emigreze in Quebec sunt pregatirea, experienta profesionala, varsta si cunostintele de limba franceza. Fiecare dintre aceste criterii se noteaza cu un anumit numar de puncte. Stapanirea limbii franceze este o conditie esentiala pentru ca un candidat sa fie acceptat. Studiile superioare sunt un avantaj. Cei care sunt licentiati primesc un punctaj mai mare decat cei care au terminat doar douasprezece clase.
Persoanele cu varsta cuprinsa intre 20 de ani si 35 de ani vor avea numar maxim de puncte la criteriul varsta, in timp ce peste varsta de 45 de ani nu se mai obtine nici un punct la acest criteriu. Pentru a va inscrie in "cursa" pentru Quebec, trebuie sa aveti minim sase luni de experienta profesionala. in plus, celor care au o vechime in munca de cinci ani li se va acorda punctaj maxim la criteriul experienta. Cei care cunosc foarte bine limba franceza sunt favorizati.
Acestor criterii li se adauga unul privitor la adaptabilitate: cineva care a vizitat Quebecul sau are rude ori prieteni in regiune va primi la evaluare puncte in plus. La fel si o familie care are copii. Pentru a vedea daca intruneste sau nu conditiile minime cerute de autoritatile din Quebec pentru imigrare, candidatii trebuie sa-si faca propria evaluare, gratuit, intrand pe site-ul www. immigration-quebec.ca/ roumanie.
Daca persoana respectiva trece de aceasta prima etapa, poate descarca de pe site sau solicita, pe adresa Serviciului de Imigrare al Quebecului din Viena, al doilea formular: Cererea de certificat de selectie. La acesta se vor adauga si documentele doveditoare. De asemenea, trebuie platite si taxele de procesare a dosarului, care va fi trimis pe adresa Serviciului de Imigrare din Viena. Daca dosarul este complet, intr-un interval de patru luni candidatul va fi chemat pentru interviu la Bucuresti. La finalul interviului, candidatul va afla daca a fost sau nu acceptat. Daca e acceptat, el primeste pe loc Certificatul de selectie al Quebec-ului. Procedura pentru indeplinirea formalitatilor de imigrare dureaza in jur de un an.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.