in urma ploilor torentiale cazute aici, conform ultimul bilant al autoritatilor locale, cinci persoane si-au pierdut viata, iar alte doua sunt inca date disparute. Autoritatile spun ca 23 de case au fost daramate, alte 60 sunt afectate in proportie d
in urma ploilor torentiale cazute aici, conform ultimul bilant al autoritatilor locale, cinci persoane si-au pierdut viata, iar alte doua sunt inca date disparute. Autoritatile spun ca 23 de case au fost daramate, alte 60 sunt afectate in proportie de 90%, iar 90 de gospodarii sunt invadate de apa si mal. 40 de localnici au fost evacuati si mutati in hotelul Amiral din Costinesti. O gradinita a fost avariata, iar sina de cale ferata a fost distrusa pe o portiune de 250 de metri.
Deputatul PSD de Constanta, dr. Corneliu Dida, a afirmat ieri, dupa ce a vazut cu ochii lui nenorocirea de la Costinesti, ca ar trebui cel putin 4 miliarde de euro pentru refacerea statiunii.
Specialistii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea - Constanta spun ca si localitatea Tuzla a fost grav afectata de inundatii. si la Cumpana, Techirghiol, Eforie, 23 August si Mangalia apele au facut ravagii. 166 de persoane din comuna Tuzla sunt in continuare sinistrate, dormind in adaposturi improvizate si nu au speranta sa revina la casele lor. Specialistii de la Apele Romane estimeaza ca vor putea sa evacueze surplusul de apa, cu pompele, in mare abia in 45 de zile, o solutie mai rapida fiind spargerea digului catre Lacul Teghirghiol.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.