Aflat in vizita oficiala la Paris, premierul elen Costas Caramanlis a acordat un interviu cotidianului "Le Figaro", in care, raspunzand la o intrebare privind posibilitatea amanarii cu un an a primirii Romaniei si Bulgariei in Uniunea Europeana, a pr
Aflat in vizita oficiala la Paris, premierul elen Costas Caramanlis a acordat un interviu cotidianului "Le Figaro", in care, raspunzand la o intrebare privind posibilitatea amanarii cu un an a primirii Romaniei si Bulgariei in Uniunea Europeana, a precizat ca aceasta perspectiva il preocupa serios. "Aceste tari, a subliniat el, au facut eforturi serioase, in conditii dificile, pentru a-si indeplini obligatiile asumate. Europa nu trebuie sa dea un semnal negativ acestor tari, a caror stabilitate depinde de alegerea pe care au facut-o, in favoarea Europei". Unul dintre principalele atuuri ale Uniunii Europene, a mai spus in context Caramanlis, rezida in increderea ce i-a fost acordata si, daca nu-si tine cuvantul dat, va pierde aceasta incredere. S-a spus ca Romania si Bulgaria vor adera in 2007. Trebuie respectat termenul. Nu le putem spune acum ca avem dificultati si ca, deci, trebuie sa mai astepte in anticamera". Cum vizita premierului Caramanlis are loc cu putin timp inaintea inceperii, la 3 octombrie, a negocierilor de aderare a Turciei la UE, acesta a precizat ca Turcia trebuie sa respecte ceea ce a semnat prin protocolul de extindere a Uniunii vamale europene la cele zece noi state membre ale Uniunii, inclusiv Ciprul. In aceste conditii, a subliniat Caramanlis, negocierile de aderare a Turciei pot incepe la 3 octombrie. In caz contrar,"va exista o problema pentru procesul negocierilor".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.