Barbulesti. Aici, peste 1.500 de oameni au fost surprinsi de ape in casele lor, iar aproximativ 400 au fost evacuati de autoritati si adapostiti in scoala din comuna. O echipa de 14 salvatori BGS si doi medici salvatori BGS, membri ai Asociatiei B
Barbulesti. Aici, peste 1.500 de oameni au fost surprinsi de ape in casele lor, iar aproximativ 400 au fost evacuati de autoritati si adapostiti in scoala din comuna.
O echipa de 14 salvatori BGS si doi medici salvatori BGS, membri ai Asociatiei BGS - Divizia de Dezastre si Calamitati, au fost in comuna Barbulesti, judetul Ialomita pentru a participa la operatiunile de salvare a oamenilor grav afectati de inundatii. Oamenii erau izolati pe case sau in poduri, fiind disperati, inghetati, fara alimente si apa. Misiunea salvatorilor a fost sa ii scoata din locurile unde se refugiasera, sa ii transporte la barci, pentru a-i duce apoi in zona de uscat. De cele mai multe ori salvatorii au inotat, tinandu-se de barca, pentru a putea transporta cat mai multe persoane, la un drum facut. "Situatia era dramatica! Deja ar trebui sa nu ne mai socam, trecand prin atatea astfel de situatii de la Timis incoace. insa continua sa ne afecteze ceea ce vedem. Eu unul nu-mi pot scoate din minte imaginea unei mame care mi-a pus in brate copilasul de doar cateva luni, s-a uitat disperata catre mine si mi-a strigat: "Salvati-mi copilul! Pe mine puteti sa ma lasati aici, dar salvati-mi copilul!"", a declarat Tudor Emanuel, unul dintre salvatorii BGS.
Dupa ce ploaia s-a mai domolit, grija oamenilor din localitatile care stateau in calea raului Ialomita a fost sa se adaposteasca de viitura care-i ameninta. Coordonator al operatiunilor pentru situatia de criza cauzata de inundatii, secretarul de stat de la Ministerul de Interne, chestorul-sef Anghel Andreescu, a aruncat ieri in lupta contra viiturii alti 100 de oameni, pe langa cei 460 care au muncit toata noaptea de sambata spre duminica la ridicarea de diguri.
"Avem probleme pe o portiune de 10 kilometri. intre Urziceni si Slobozia, pe aici e viitura azi (n.r. ieri). Luptam sa scapam de ea. in noaptea de duminica spre luni dimineata, viitura va depasi Slobozia si se va indrepta spre Tandarei. Mutam fortele de interventie acolo, la care se mai adauga 16 TAB-uri trimise de Ministerul Apararii ca sa facem fata. Plus inca o suta de oameni, maine. Vom avea in total 660 de oameni care sa lupte impotriva apelor. Avem in rezerva si 300 de ofiteri SRI gata oricand sa intervina", ne-a declarat chestorul-sef Anghel Andreescu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.