Anul acesta se aniverseaza 10 ani de cooperare in cadrul Programul Matra, program prin care Guvernul olandez sprijina transformarea sociala in tarile din Europa Centrala si de Est. Una dintre initiativele menite sa marcheze acest eveniment este tradu
Anul acesta se aniverseaza 10 ani de cooperare in cadrul Programul Matra, program prin care Guvernul olandez sprijina transformarea sociala in tarile din Europa Centrala si de Est. Una dintre initiativele menite sa marcheze acest eveniment este traducerea in toate limbile tarilor care au beneficiat de acest program, a cartii pentru copii "Brotac si Strainul", opera a scriitorului olandez Max Velthuijs.
Pentru a marca aceasta aniversare, Ambasada Regatului Tarilor de Jos invita bucurestenii la lansarea cartii "Brotac si Strainul", eveniment organizat in cadrul festivalului "DiversFEST" initiat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Conform comunicatului de presa transmis de Ambasada, lansarea ce va avea loc duminica 25 septembrie, in Parcul Cismigiu - Foisor, la ora 12.30, sau, in caz de vreme nefavorabila, la Teatrul Ion Creanga, la ora 13.00. De asemenea, Ambasada Regatului Tarilor de Jos organizeaza marti 27 septembrie, la Libraria Carturesti, o dezbatere cu tema "Este asistenta bilaterala un instrument eficient si adecvat pentru a contribui la procesul de transformare sociala durabila in Romania?". La dezbatere vor participa reprezentanti ai unor organizatii neguvernamentale, precum si ai principalilor finantatori de programe in Romania.
Prin programul MATRA au fost sprijinite initiative vizand transformarea sociala in domenii precum drepturile omului, justitie, sanatate, asistenta sociala, protectia mediului si administratie. Fondurile nerambursabile oferite organizatiilor si institutiilor romanesti in cadrul acestui program se ridica la peste patru milioane de euro anual.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.