Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ieri ca Spitalul Clinic Judetean din municipiu va deveni spital regional de urgenta, unul din cele opt care vor exista la nivel de tara. Ministrul a precizat ca spitalul va deservi regiunea de dezvolta
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ieri ca Spitalul Clinic Judetean din municipiu va deveni spital regional de urgenta, unul din cele opt care vor exista la nivel de tara. Ministrul a precizat ca spitalul va deservi regiunea de dezvoltare din care face parte Mures si va fi la cel mai inalt nivel ca personal, cladire, echipare si specialisti. In cadrul reformei sistemului sanitar, in strategia aprobata recent de Consiliul Economic si Social, vor fi infiintate, la nivelul I, 41 de centre medicale de urgenta, cate unul pentru fiecare judet, respectiv un sistem integrat de urgenta, cu servicii de SMURD si Ambulanta. Potrivit ministrului, la nivelul II, al medicinei preventive, se regasesc medicii de familie, pentru care vor creste atat competentele si atributiile, cat si fondurile necesare. Scopul este ca acestia sa faca medicina profilactica si sa diminueze cazurile care ajung in spitale, realizand astfel o economie a banului public cheltuit.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.