Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au prelungit cu inca zece zile mandatul de arestare preventiva emis pe numele sirianului Omar Hayssam, in dosarul rapirii. Judecatorii au admis cererea procurorilor, motivata prin promisiunea ca vor finaliza rechi
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au prelungit cu inca zece zile mandatul de arestare preventiva emis pe numele sirianului Omar Hayssam, in dosarul rapirii. Judecatorii au admis cererea procurorilor, motivata prin promisiunea ca vor finaliza rechizitoriul imediat ce vor intra in posesia declaratiilor lui Mohammad Munaf. Aceasta este ultima prelungire de mandat in cauza, inainte de a se atinge termenul constitutional de sase luni in care, daca un arestat preventiv nu este trimis in judecata, atunci el este pus in libertate.
Omul de afaceri de origine siriana Omar Hayssam a fost retinut in 6 aprilie, de procurorii Parchetului instantei supreme, pentru infractiuni economice, ulterior fiind pus sub acuzare si pentru infractiuni la Legea privind combaterea terorismului.
In prima sa declaratie, Mohammad Munaf afirma ca Omar Hayssam este cel care a pus la cale rapirea jurnalistilor romani la Bagdad, aratand ca sirianul "obisnuia sa se uite la televizor" si ca era "foarte interesat de situatia din Irak", in special "de rapirile de persoane".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.