O definitie a obezitatii ar fi una culturala si personala si mai putin obiectiva. In timpul dinastiei Tang, din China antica, un chip rotund, plinut si un corp si mai... plinut constituiau definitia frumusetii. Statuia unui Budha mare si gras, razand
O definitie a obezitatii ar fi una culturala si personala si mai putin obiectiva. In timpul dinastiei Tang, din China antica, un chip rotund, plinut si un corp si mai... plinut constituiau definitia frumusetii. Statuia unui Budha mare si gras, razand cu gura pana la urechi, amplasata la intrarea tuturor templelor budiste, reprezenta sanatatea si abundenta.
Chiar si azi, cand standardele internationale de sanatate si frumusete impun linia supla a corpului, chinezii traditionalisti inca mai considera ca 2-3 kilograme in plus ar fi un semn pozitiv in acest sens. Fara indoiala, prea multe kilograme in plus devin tot mai daunatoare oricui, adaugand o sarcina suplimentara asupra sistemului osos, ca si asupra inimii. Persoanele obeze ajung mai usor la starea de epuizare, la ingreunarea circulatiei sangelui, le scade rezistenta la imbolnaviri, diabet, tulburari renale etc.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.