Prezentate, in premiera absoluta, in Japonia - la Aichi, Tokio si Nagoya -, liedurile lui George Enescu au cucerit publicul nipon. Recitalurile au fost sustinute, recent, de catre soprana Mariana Nicolesco impreuna cu tinerii interpreti romani: sopr
Prezentate, in premiera absoluta, in Japonia - la Aichi, Tokio si Nagoya -, liedurile lui George Enescu au cucerit publicul nipon. Recitalurile au fost sustinute, recent, de catre soprana Mariana Nicolesco impreuna cu tinerii interpreti romani: sopranele Mihaela Maxim, Oana Severin, Marta Sandu, mezzosoprana Iulia Merca, tenorul Tiberius Simu, baritonii Florin Estefan si Bogdan Mihai, acompaniati de pianistul Alexandru Petrovici, in cadrul "Saptamanii culturale a Romaniei" prilejuita de manifestarile "Expozitiei Mondiale Aichi 2005" (deschisa din 25 aprilie pana maine, 25 septembrie).
Publicul a asteptat ore in sir in fata salii de concerte a Expozitiei Universale de la Aichi, sub soarele torid si sub protectia unei adevarate paduri de umbrele, pentru a-si asigura un loc cat mai bun. Muzica lui Enescu si prezenta celebrei soprane Mariana Nicolesco au facut sali arhipline si la Tokio si Nagoya. "Este un lucru minunat acela pe care ni-l ofera marea soprana, pe care am ovationat-o de atatea ori pe scenele noastre, in "Don Giovanni", in "Idomeneo" de Mozart, in "Simon Boccanegra" de Verdi - o prezenta, o voce si o arta a cantului pe care nimeni nu le poate uita"-, declara cunoscutul muzicolog Yasuo Takasaki. "Acum Mariana Nicolesco ne aduce, o data cu propria maiestrie, doua comori din tara sa natala: liedurile lui George Enescu si splendida generatie de interpreti romani pe care a format-o in ultimii ani. Este vorba", a continuat Takasaki," de o imensa genererozitate si de o afirmare majora a culturii romane in lume".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.