"La inceput, cand am preluat puterea la sfarsitul lui 2004, chiar domnul prim-ministru a facut o declaratie prin care a spus: ne asezam acum exact pe structura pe care am mostenit-o de la Guvernul PSD, urmand ca in sase-opt luni sa vedem unde sunt su
"La inceput, cand am preluat puterea la sfarsitul lui 2004, chiar domnul prim-ministru a facut o declaratie prin care a spus: ne asezam acum exact pe structura pe care am mostenit-o de la Guvernul PSD, urmand ca in sase-opt luni sa vedem unde sunt suprapuneri, unde sunt prea multe persoane sau institutii si sa facem o restructurare. Din pacate, datorita vitezei cu care a trebuit sa lucram pentru UE, deci pentru cerintele ce trebuiau indeplinite, ca sa fim siguri de data de 1 ianuarie 2007, nu prea ne-am mai gandit la aceste chestiuni. Lucrurile au revenit in vara asta, la initiativa PD, care a spus: domnule, pe de o parte, e o promisiune... in general, trebuie sa ne onoram promisiunile si, pe de alta parte, e si o necesitate. E bine ca noi sa intram la 1 ianuarie 2007 cu un guvern deja restructurat si care s-a rodat cinci-sase luni inainte si nu pe 2 ianuarie sa incepem sa facem un guvern mai adaptat la UE si mai adaptat la noile conditii. Or, din pacate, cel putin la nivelul membrilor Guvernului nu s-a putut ajunge la o intelegere, iar PD singur nu are cum sa faca o astfel de miscare. Noi avem, in primul rand, viceprim-ministrii, ministrii de stat, care sunt o veriga intermediara, asa, intre prim-ministru si ministri, dupa care avem ministri delegati, care iarasi sunt o veriga intermediara intre ministrii si secretarii de stat. Mai aveam si subsecretari de stat, care sunt o veriga intermediara intre secretarii de stat si directorii din ministere. Deci noi peste tot am mai facut cate o veriga intermediara asa, cu foarte multa lume, care face ca deciziile sa curga mai greu, hartiile sa se miste mai incet si, in general, structura sa fie mai putin elastica si mai putin adaptata la ceea ce o sa trebuiasca sa facem dupa integrarea in UE. Deci momentan, partea asta a ramas deoparte, noi ne-am dori oricand ca ea sa se produca. Poate in toamna asta o sa reluam discutiile si ceea ce vom face, vom face o restructurare in jos".

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.