Centrul Cultural Roman din Londra este o asociatie independenta care promoveaza programele culturale romanesti si este punctul de legatura pentru membrii comunitatii romanesti din Marea Britanie.
Comunitatea romanilor din Marea Britanie este e
Centrul Cultural Roman din Londra este o asociatie independenta care promoveaza programele culturale romanesti si este punctul de legatura pentru membrii comunitatii romanesti din Marea Britanie.
Comunitatea romanilor din Marea Britanie este extrem de activa, dupa cum rezulta din programul de manifestari foarte incarcat al Centrului. Astfel, sambata este organizata o seara de dans si muzica romaneasca, in scopul de a strange fonduri pentru victimele inundatiilor din Romania. In cocheta locatie din strada Thrope Close, seara va debuta cu evolutia artistilor de la Ansamblul "Martisorul", ale caror dansuri si muzica traditionala sunt menite sa introduca participantii intr-o atmosfera cu adevarat romaneasca. Programul organizatorilor continua cu East of Ealing, care va incanta inca o data publicul cu amestecul specific intre muzica est-europeana si Thames delta rock and roll. O contributie la reusita evenimentului o vor avea si mancarurile specific romanesti care vor abunda pe mesele cafenelei. Seara va fi incheiata cu evolutia celebrului DJ Germinator care va prezenta o selectie a celor mai bune piese romanesti moderne, dar si cateva dintre melodiile romanesti de dans mai vechi. Fondurile evenimentului sustinut de Centrul cultural Roman si Ambasada Romaniei la Londra se vor indrepta catre zonele afectate de inundatii din regiunea Bacaului. Tot sambata, la Southampton este organizat un concert in care evolueaza tineri artisti romani ai scenei concertistice. In program sunt prezentate opere ale lui George Enescu, Johann Sebastian Bach, Sergey Rachmaninov si Cezar Franck. La concert vor participa pianistii Victor Nicoara si Diana Ionescu, violonistii Vlad Maistorovici si Andrei Gocan.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.