Zece persoane din conducerea Centrului de Plasament si Ingrijire de Zi - Plopeni, din judetul Prahova, au reusit performanta de a fura peste 2 miliarde lei vechi, inclusiv alocatia celor 80 de tineri institutionalizati pe care ii aveau sub supraveghe
Zece persoane din conducerea Centrului de Plasament si Ingrijire de Zi - Plopeni, din judetul Prahova, au reusit performanta de a fura peste 2 miliarde lei vechi, inclusiv alocatia celor 80 de tineri institutionalizati pe care ii aveau sub supraveghere. Potrivit IGPR, directorul si contabilul-sef al Centrului, alaturi de alte 8 persoane, sunt acuzati de inselaciune, delapidare, abuz in serviciu, deturnare de fonduri si fals, dosarul fiind inaintat procurorilor anticoruptie pentru continuarea cercetarilor. Stefania M. si Aurelia P. si-au insusit, in mod repetat, diverse sume de bani si bunuri, valorand 1.038.553.697 lei vechi, iar pentru a impiedica descoperirea faptelor au inregistrat in contabilitate documente fictive de aprovizionare, plata si consum. De asemenea, cele doua au prejudiciat interesele legale ale celor 80 de tineri din Centrul de Plasament, neacordandu-le indemnizatia legala de 210.000 lei pe care ar fi trebuit s-o primeasca lunar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.