Teatrele Act si Odeon deschid stagiunea 2005-2006 cu premierele "Cum o fi" de Oliver Bukovski, respectiv "Cymbeline" de William Shakespeare. La teatrul independent Act se va juca un spectacol al Asociatiei Fabrica de Teatru, realizat cu sprijinul UNI
Teatrele Act si Odeon deschid stagiunea 2005-2006 cu premierele "Cum o fi" de Oliver Bukovski, respectiv "Cymbeline" de William Shakespeare. La teatrul independent Act se va juca un spectacol al Asociatiei Fabrica de Teatru, realizat cu sprijinul UNITER, ArCuB si al Institutului Goethe: "Cum o fi". Regia ii apartine lui Radu Dragomirescu, iar in distributie se afla Emilia Dobrin, Antoaneta Cojocaru si Bogdan Dumitrescu.
Piesa dramaturgului german Oliver Bukovski a avut premiera mondiala in 1994. Mona si Nick sunt un cuplu tanar si locuiesc intr-o mansarda saracacioasa. Sunt infometati si indragostiti. Intr-o zi, Nick isi duce noua prietena intr-un apartament elegant. Apare o femeie si Mona crede ca este mama lui Nick. Cand femeia si Nick raman singuri, se descopera ca el o urmarea de mult timp. Fac dragoste. A doua zi este chemata politia. Curiozitatea privind finalul isi va gasi raspuns in 29 septembrie, la Act.
La randul sau, Odeon da startul stagiunii in 1 si 2 octombrie cu o montare a lui Bocsardi Laszlo, avandu-l in rolul titular pe Florin Zamfirescu. "Cymbeline" ii mai are in distributie pe Marius Stanescu, Relu Poalelungi, Liviu Timus, Marian Lepadatu, Dimitrii Bogomaz, Mugur Arvunescu, Dan Badarau, Petre Nicolae, Constantin Cojocaru, Ioan Batinas, Ionut Kivu, Mircea Constantinescu, Ionel Mihailescu, Catalina Mustata, Paula Niculita.
Dupa "Nu se stie cum", de Luigi Pirandello, de la Teatrul Nottara, bucurestenii vor avea astfel ocazia de a vedea o noua montare a lui Bocsardi Laszlo, creatorul a doua spectacole de la Teatrul "Tamasi Aron" din Sfantu Gheorghe, nominalizate anul acesta la Gala UNITER: "Othello" de W. Shakespeare si "Omul cel bun din Siciuan" de Bertolt Brecht.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.