Cel de-al treilea elicopter SMURD - cel al unitatii din Capitala - a intervenit, de la punerea sa in functiune, in aproximativ 180 de cazuri, unele dintre ele foarte grave, pentru care calea aeriana era singura sansa de salvare. Doctorul Bogdan Oprit
Cel de-al treilea elicopter SMURD - cel al unitatii din Capitala - a intervenit, de la punerea sa in functiune, in aproximativ 180 de cazuri, unele dintre ele foarte grave, pentru care calea aeriana era singura sansa de salvare. Doctorul Bogdan Oprita, medic sef al departamentului SMURD din cadrul Spitalului de Urgenta Bucuresti, a declarat ieri ca elicopterul are ca zona de responsabilitate capitala si alte 11 judete aflate la aproximativ o suta de kilometri de Bucuresti, dar intervine acolo unde este solicitat. Judetul cu cele mai multe solicitari este Ilfov, urmat de Ialomita si Dambovita. Elicopterul a avut si 11 misiuni legate de operatii de transplant (sapte anul trecut si patru anul acesta), transportand organele, echipele medicale sau chiar donorii. Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare - SMURD a fost primul de acest gen infiintat in Romania. Initiatorul proiectului este Raed Arafat, un medic de origine palestiniana stabilit de cativa ani in Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.