Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a anuntat ca Guvernul va anula toate concesiunile acordate grupurilor miniere si nu va mai incheia astfel de contracte cu companiile transnationale, ca parte a strategiei de restructurare a sectorului, transmite
Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a anuntat ca Guvernul va anula toate concesiunile acordate grupurilor miniere si nu va mai incheia astfel de contracte cu companiile transnationale, ca parte a strategiei de restructurare a sectorului, transmite Mediafax. Presedintele a lansat o campanie ampla de reanalizare a contractelor companiilor energetice si de minerit semnate de autoritatile din Venezuela inainte de 1998, cand Chavez a preluat primul sau mandat. Conform sefului statului, unele acorduri sunt incheiate in detrimentul interesului public, intr-un stat care ocupa a cincea pozitie in topul mondial al exportatorilor de petrol. "Actiunea are rolul de a recupera puterea nationala si suveranitatea asupra resurselor", a spus Chavez.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.