Decizia Comisiei Europene de a respinge planul companiilor Energias de Portugal (EDP) si ENI de a cumpara Gas de Portugal (GDP) a fost confirmata de justitie, transmite Mediafax. Decizia justitiei ar putea avea implicatii largi la nivel european, com
Decizia Comisiei Europene de a respinge planul companiilor Energias de Portugal (EDP) si ENI de a cumpara Gas de Portugal (GDP) a fost confirmata de justitie, transmite Mediafax. Decizia justitiei ar putea avea implicatii largi la nivel european, comisarul european pentru Concurenta, Neelie Kroes, afirmand ca va tine seama de ea in momentul cand va analiza planul grupului german E.ON de a cumpara divizia MOL din domeniul gazelor naturale. Motivatia hotararii a fost aceea ca beneficiile aduse de liberalizarea sectorului energetic din Portugalia vor fi reduse, in cazul in care EDP si ENI vor cumpara Gas de Portugal. "Acest tip de fuziune poate conduce la majorarea preturilor pentru consumatorii casnici si industriali, fapt care ar determina diminuarea competitivitatii intregii economii", a afirmat Kroes.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.