Ministerul Economiei din Mexic a impus taxe vamale anti-dumping cuprinse intre 37 la suta si 69 la suta pentru importurile unor sortimente de produse siderurgice plate (tabla) originare din Romania, Rusia si Ucraina, dupa finalizarea unei investigati
Ministerul Economiei din Mexic a impus taxe vamale anti-dumping cuprinse intre 37 la suta si 69 la suta pentru importurile unor sortimente de produse siderurgice plate (tabla) originare din Romania, Rusia si Ucraina, dupa finalizarea unei investigatii incepute in urma cu trei ani, transmite Dow Jones. Ancheta a evidentiat ca importurile produselor respective au crescut cu 227 la suta in perioada cercetata, aceasta crestere fiind peste volumul permis prin regulile internationale de comert si avand un impact negativ asupra industriei siderurgice din Mexic. "Importurile au avut loc in conditii de pret discriminatoriu, provocand pierderi ramurii similare din siderugia nationala", au declarat reprezentantii ministerului mexican, precizand ca preturile locale au scazut cu 2,4 la suta, iar vanzarile producatorilor interni cu 8 la suta, ca urmare a dumpingului. Autoritatile mexicane au constatat ca marjele de dumping sunt de 120,5 la suta pentru Romania, de 36,8 la suta pentru produsele originare din Rusia si de 60,1 la suta in cazul Ucrainei. Au fost introduse suprataxe vamale de protectie de 36,8 la suta pentru produsele originare din Rusia, 60,1 la suta pentru Ucraina si 67,6 la suta pentru importurile provenind din Romania, inclusiv cele distribuite de Mittal Steel Galati (fost Sidex).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.