Guvernul a hotarat. O unitate specializata a SRI va raspunde si actiona in cazul apelurilor de urgenta -112. Astfel, SRI a fost inclus pe lista serviciilor de interventie conectate la Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgenta. SRI va functiona ca toate
Guvernul a hotarat. O unitate specializata a SRI va raspunde si actiona in cazul apelurilor de urgenta -112. Astfel, SRI a fost inclus pe lista serviciilor de interventie conectate la Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgenta. SRI va functiona ca toate serviciile de profil, asemenea unitatilor de interventie rapida ale politiei, pompierilor etc. Guvernul sustine ca actul normativ aprobat ieri a fost determinat de necesitatea unei reactii mai eficiente in situatii care privesc asigurarea legalitatii si sigurantei publice. Ordonanta nu explica tipul interventiei dedicate SRI, dar este cert ca ofiterii de informatii vor avea acces nelimitat la baza de date si la apelurile 112.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.