Presedintele Frantei, Jacques Chirac, a cerut guvernului sa se adreseze Comisiei Europene in privinta planului companiei Hewlett-Packard de reducere a locurilor de munca la unitatile din Franta, au afirmat mai multi oficiali francezi, citati de Reute
Presedintele Frantei, Jacques Chirac, a cerut guvernului sa se adreseze Comisiei Europene in privinta planului companiei Hewlett-Packard de reducere a locurilor de munca la unitatile din Franta, au afirmat mai multi oficiali francezi, citati de Reuters.
"In ceea ce priveste anuntul HP privind reducerea numarului de angajati, presedintele a cerut guvernului sa ia toate masurile necesare pentru a face fata situatiei. Avand in vedere impactul actiunii grupului american, seful statului a cerut guvernului sa se adreseze Comisiei Europene", a afirmat o sursa apropiata lui Chirac.
HP intentioneaza ca pana in 2008 sa-si reduca numarul de angajati din Franta cu 1.240, urmand sa concedieze angajati si din alte state membre ale UE.
In luna iulie, compania a informat ca va reduce cu circa 10% numarul de locuri de munca, ca parte a strategiei noului director executiv, Mark Hurd, care intentioneaza sa diminueze costurile cu 1,9 miliarde de dolari pe an, pentru a face fata concurentei de pe piata computerelor si a imprimantelor.
Ministrul francez al Industriei, Francois Loos, a declarat pentru postul de televiziune LCI ca estimeaza ca guvernul se va adresa executivului european in intervalul imediat urmator, intrucat si alte state ale UE sunt ingrijorate de evolutia situatiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.