Dupa aproape sase decenii de la desfiintarea lui abuziva, Muzeul Kalinderu din Str. Vasile Sion nr. 2-4, al carui ctitor si prim proprietar a fost juristul si academicianul Ioan Kalinderu (1840-1913) isi va redobandi statutul. Guvernul Romaniei a apr
Dupa aproape sase decenii de la desfiintarea lui abuziva, Muzeul Kalinderu din Str. Vasile Sion nr. 2-4, al carui ctitor si prim proprietar a fost juristul si academicianul Ioan Kalinderu (1840-1913) isi va redobandi statutul. Guvernul Romaniei a aprobat, in urma cu doua saptamani, un proiect de hotarare, initiat de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC), privind reinfiintarea acestuia. "Am considerat ca este necesar sa facem un act de reparatie morala si juridica a acestei prestigioase institutii, care a gazduit colectiile Kalinderu (circa 3.500 de lucrari, n.r.)", a declarat, ieri, secretarul de stat din MCC, Virgil Nitulescu. Imobilul a fost transferat din administrarea Muzeului National de Arta Contemporana in administrarea Muzeului National de Arta al Romaniei (MNAR). Ridicat intre anii 1906-1908, cladirea era destinata sa adaposteasca cele peste 3.500 de piese valoaroase de pictura romaneasca si europeana, sculptura, grafica, arta decorativa autohtona, precum si lucrari de arta orientala. Din acestea se mai pastreaza 2.256 de piese, a declarat directorul, Roxana Theodorescu, lucrari care sunt expuse in galeriile MNAR.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.