Procurorii DIICOT au dispus trimiterea in judecata a lui Omar Hayssam, Qasim Essa si Omar Mohamad (fratele lui Hayssam), acuzati de asociere in vederea savarsirii de infractiuni si inselaciune cu consecinte deosebit de grave, ultimul si pentru savars
Procurorii DIICOT au dispus trimiterea in judecata a lui Omar Hayssam, Qasim Essa si Omar Mohamad (fratele lui Hayssam), acuzati de asociere in vederea savarsirii de infractiuni si inselaciune cu consecinte deosebit de grave, ultimul si pentru savarsirea infractiunii de folosire de acte false la autoritatea vamala.
Potrivit rechizitoriului, in perioada septembrie 2001 - octombrie 2002, Omar Hayssam, in calitate de presedinte al grupului de firme Manhattan, a initiat si coordonat o grupare criminala la care au aderat si cetatenii de origine araba Omar Mohamad si Qasim Essa.
Gruparea era bine structurata ierarhic si avea drept scop inducerea in eroare a societatilor Afin Leasing AG Viena, SC Afin Romania SA si Volvo Truck Corporation, in vederea obtinerii unui numar de 22 capete de tractor pe care le-a exportat in Siria si Egipt unor societati care apartin familiei Omar sau se afla in cercul de interese al acesteia.
Potrivit anchetatorilor, in acest grup au fost atrasi si Mohamad Munaf, Adnan Khatib, Utma Ninel si Mihai Constantin Precupetiu, pentru a-i ajuta sa achizitioneze, inmatriculeze si exporte cele 22 de capete de tractor, dar fara ca acestia sa cunoasca intentia celor trei inculpati de a nu achita ratele de leasing. Autovehiculele urmau sa ajunga in Siria in posesia societatilor detinute de familia lui Omar Hayssam sau de alte persoane din cercul de interese al acestuia.
Adnan Khatib, Munaf Mohamad, Utma Ninel si Mihai Constantin Precupetiu au fost scosi de sub urmarire penala, anchetatorii hotarand disjungerea cauzei pentru descoperirea autorului necunoscut care s-a prezentat cu datele de identificare ale lui Adnan Khatib, verificarea si cercetarea modului in care s-au incheiat actele autentice la notariat, precum si identificarea autorilor necunoscuti care au intocmit in fals adresele prin care Afin Leasing AG Viena si-a dat acceptul pentru utilizarea in trafic intern si international a celor 10 capete tractor Iveco de catre S.C. Rastan Corporation SRL. Rechizitoriul nr. 275/20.09.2005, in care societatile Afin Leasing AG Viena, Afin Romania SA si Volvo Truck Corporation s-au constituit in parte civila, a fost trimis Tribunalului Bucuresti spre solutionare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.