Ministrul italian al Finantelor, Domenico Siniscalco, si-a prezentat ieri dimineata demisia in semn de protest fata de lipsa de reactie a Guvernului in scandalul provocat de presedintele Bancii Centrale, Antonio Fazio, au anuntat agentiile internatio
Ministrul italian al Finantelor, Domenico Siniscalco, si-a prezentat ieri dimineata demisia in semn de protest fata de lipsa de reactie a Guvernului in scandalul provocat de presedintele Bancii Centrale, Antonio Fazio, au anuntat agentiile internationale de presa. "Demisionez din cauza imobilismului absolut al Guvernului. Problema nu este a lui Fazio, ci a celui care este incapabil sa rezolve o problema", a declarat Siniscalco pentru cotidianul italian La Repubblica, declarandu-se totodata scandalizat de aceasta situatie. In momentul de fata, Antonio Fazio, guvernatorul bancii Centrale a Italiei, este anchetat de justitie, pentru implicarea in procesul de preluare a bancii Antonveneta, preluare in care acesta a incercat sa favorizeze Banca Popolare Italiana in detrimentul olandezei ABN Amro. Conform lui Siniscalco, scandalul monstruos izbucnit in jurul implicarii lui Fazio s-ar fi putut stinge foarte repede daca Silvio Berlusconi ar fi cerut din timp demisia presedintelui Bancii Centrale. In replica insa, Berlusconi a declarat ca demisia lui Fazio nu reprezinta o problema de stat, ci una care tine de constiinta personala a acestuia. Miza acestei curse, in care s-a angajat ministrul prin repetatele cereri de demisie adresate lui Fazio, este insa mult mai importanta decat constiinta lui Fazio, intrucat ea consa in credibilitatea Bancii Nationale a Italiei, a subliniat Siniscalco. Demisia lui Domenico Siniscalco, cu numai sase luni inaintea alegerilor generale demonstreaza o scadere tot mai mare a popularitatii partidului lui Berlusconi si a proiectelor sale economice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.