Capitalul companiei Rafo Onesti ar putea fi majorat cu suma maxima de 29,2 milioane de lei, din care 28,6 milioane de lei va reprezenta aportul in numerar al actionarului majoritar, Balkan Petroleum, decizia urmand sa fie luata in Adunarea Generala E
Capitalul companiei Rafo Onesti ar putea fi majorat cu suma maxima de 29,2 milioane de lei, din care 28,6 milioane de lei va reprezenta aportul in numerar al actionarului majoritar, Balkan Petroleum, decizia urmand sa fie luata in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor convocata pentru 18 octombrie. Potrivit comunicatului transmis de societate Bursei de Valori Bucuresti, majorarea capitalului se va realiza prin emiterea a 11.688.704 actiuni nominative, dematerializate, avand valoarea nominala de 2,5 lei pe actiune.
Balkan Petroleum (BkP) va emite 11.448.064 actiuni, in valoare de 28,6 milioane de lei, aportul reprezentand contravaloarea investitiilor tehnologice si de mediu asumate prin contractul de privatizare din anul 2001, cu modificarile ulterioare.
Diferenta de 601.600 lei va reprezenta valoarea a 240.640 actiuni, emise suplimentar pentru pastrarea procentului detinut inainte de majorare de catre ceilalti actionari ai societatii, inregistrati in Registrul Actionarilor la data de referinta 10 octombrie. Actiunile ramase nesubscrise prin exercitarea dreptului de preferinta se vor anula. Potrivit proiectului de act aditional la actul constitutiv, capitalul social se va modifica la 432,6 milioane de lei, divizat in 173.051.422 actiuni, cu valoare nominala de 2,5 lei pe actiune. Dupa majorarea capitalului, BkP va detine 97,9413 la suta din capital, reprezentand 169.488.813 actiuni in valoare de 423,7 milioane de lei. Actionarii vor discuta si suspendarea activitatii companiei Expert Office SRL, societate la care Rafo detine 99,6 % din partile sociale. Pe ordinea de zi este inclusa si decizia de radiere a punctului de lucru existent in Bacau. Potrivit unui comunicat recent al BkP (Londra), compania este interesata de vanzarea pachetului de actiuni detinut in prezent la Rafo. Conform comunicatului, in cazul in care BkP nu va gasi un investitor puternic care sa isi asume aceste obligatii si care sa aiba capacitatea necesara pentru a le si respecta, va ramane in continuare in Romania ca proprietar al Rafo.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.