fete nu a supravietuit. Povestea lor a facut inconjurul lumii. Au trait 29 de ani "lipite", prizonierele unor trupuri aproape imposibil de separat. Pare greu de crezut, dar si-au vazut de viata lor asa cum au putut. Au studiat dreptul la Universita
fete nu a supravietuit.
Povestea lor a facut inconjurul lumii. Au trait 29 de ani "lipite", prizonierele unor trupuri aproape imposibil de separat. Pare greu de crezut, dar si-au vazut de viata lor asa cum au putut. Au studiat dreptul la Universitatea din Teheran. Ladan isi dorea sa devina avocat, in timp ce Laleh visa la o cariera de jurnalist.
Operatia de separare a celor doua siameze a avut loc in iulie 2003, la un spital din Singapore. Era pentru prima oara cand chirurgii erau pusi in fata unei astfel de provocari: urmau sa fie operate doua persoane adulte, unite in zona capului. Medicii le-au explicat fetelor ca sansele de reusita sunt de doar 50 la suta, insa Ladan si Laleh au decis sa-si asume orice risc.
in timpul operatiei, medicii si-au dat seama ca interventia este mult mai complicata decat prevazusera initial. Dupa ce "impartisera" atatia ani aceeasi cutie craniana, creierele celor siameze se unisera. in plus, existau probleme si cu circulatia sangelui.
Interventia chirurgicala a durat aproximativ 53 de ore, timp in care siamezele au pierdut foarte mult sange. Toate eforturile medicilor au fost zadarnice. La numai o ora dupa separare, Ladan s-a stins din viata. Sora ei, Laleh, a mai trait doar 90 de minute.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.