Invatamantul superior este cel mai ieftin serviciu vandut in Romania, iar acest lucru scade continuu calitatea educatiei academice, afirma profesorul Adrian Miroiu, decanul Facultatii de Stiinte Politice din cadrul SNSPA. Altfel, invatamantul superio
Invatamantul superior este cel mai ieftin serviciu vandut in Romania, iar acest lucru scade continuu calitatea educatiei academice, afirma profesorul Adrian Miroiu, decanul Facultatii de Stiinte Politice din cadrul SNSPA. Altfel, invatamantul superior supravietuieste cu cel mult 500 de euro pe an pentru un student, in timp ce o gradinita privata costa cel putin 2.000 de euro, pentru un elev. Statul intervine masiv pe piata invatamantului superior, prin numarul foarte mare de locuri subventionate de la buget, care afecteaza nivelul taxelor tuturor universitatilor publice si private. Ca urmare a acestor probleme, ideea de cifra de scolarizare data universitatilor ar putea fi inlocuita cu stabilirea unui numar de burse, adica universitatea sa ceara o anumita suma de bani pe student in functie de rezultatele scolare si de situatia sociala a acestuia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.