Senatorii PRM au depus, ieri, o initiativa legislativa de modificare a Legii partidelor politice, astfel incat UDMR sa nu mai poata participa la alegeri ca organizatie a cetatenilor apartinand minoritatii maghiare, ci ca partid politic. "Prin abroga
Senatorii PRM au depus, ieri, o initiativa legislativa de modificare a Legii partidelor politice, astfel incat UDMR sa nu mai poata participa la alegeri ca organizatie a cetatenilor apartinand minoritatii maghiare, ci ca partid politic. "Prin abrogarea articolului 55 din Legea nr. 14/2003 privind partidele politice i se ofera sansa UDMR sa intre in legalitate, respectiv sa parcurga toate etapele prevazute de lege pentru inregistrarea sa ca partid politic", se mentioneaza in expunerea de motive a propunerii celor zece senatori PRM.
In replica, Marko Bela a declarat ca Uniunea are un statut special, de organizatie politica, si ca acest statut i-a permis, timp de 15 ani, sa fie prezent in Parlament. "PRM are teme si obsesii traditionale si, ori de cate ori nu mai au nimic de spus, formuleaza aceste obsesii", a declarat el.
Articolul 55 din Legea partidelor politice prevede ca organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, care participa la alegeri, li se aplica in mod corespunzator prevederile legii, cu exceptia unor articole care reglementeaza, printre altele, etapele de inregistrare ale unui partid politic si stabilesc numarul minim de membri necesar unei organizatii teritoriale a unui partid politic.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.