Podurile militare ridicate la Maracineni pentru a prelua traficul rutier usor de pe obiectivul principal, prabusit in luna mai, au fost luate de ape ieri dimineata, fiind distruse de debitul mare al raului Buzau. Primele probleme au fost semnalate ma
Podurile militare ridicate la Maracineni pentru a prelua traficul rutier usor de pe obiectivul principal, prabusit in luna mai, au fost luate de ape ieri dimineata, fiind distruse de debitul mare al raului Buzau. Primele probleme au fost semnalate marti dimineata, cand autoritatile au decis ca atat traficul pietonal, cat si cel rutier sa fie inchise ca urmare a viiturii formate pe raul Buzau. Marti seara, in jurul orei 18.00, autoritatile judetene au decis ca unul dintre poduri sa fie deschis pentru pietoni si biciclisti, in conditiile in care obiectivul nu suferise avarii din cauza apei involburate.
Masura a ramas in vigoare aproximativ doua ore, dupa care autoritatile au hotarat ca traficul sa fie din nou blocat, din cauza pericolului generat de debitul crescut al raului Buzau. Podul principal de la Maracineni, care facea legatura intre Muntenia si Moldova, a intrat in reabilitare dupa ce viiturile produse in luna mai au afectat doi dintre pilonii de sustinere, fapt care a angrenat ruperea structurii gigantice. In prima etapa, inceputa in luna iunie, au avut loc lucrari de consolidare a celor sase piloni de la intrarea pe pod dinspre oras si pana la zona afectata de viitura. In urmatoarea etapa a fost deviat cursul raului Buzau, dupa indepartarea pieselor metalice care acopereau podul pe portiunea slabita de viitura.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.