Sarbii au controlat autoritar prima repriza. Pe mainile sigure ale lui Rakocevic si Jaric au condus cu 29-18 si cu 44-35 la pauza mare. Aruncarile exacte de la distanta, semnate de Radmanovic, au mentinut diferenta: 51-44. Dar in teren se afla americ
Sarbii au controlat autoritar prima repriza. Pe mainile sigure ale lui Rakocevic si Jaric au condus cu 29-18 si cu 44-35 la pauza mare. Aruncarile exacte de la distanta, semnate de Radmanovic, au mentinut diferenta: 51-44. Dar in teren se afla americanul Tony Parker, de la San Antonio Spurs, naturalizat francez. Cand echipa lui Bergeaud era in criza, micul gigant lua jocul pe cont propriu si inscria cum o face in NBA. Doar 57-54 dupa sfertul trei! Franta a crezut si a castigat. A preluat prima oara conducerea abia in minutul 35 (66-65), dupa un alley-up semnat de Diaw, omul lui Phoenix Suns. Apoi a fost ruleta, s-a mers cap la cap. Fara vreun jucator de peste 2,02 metri in teren (Weis si Julian aveau patru greseli personale din repriza a treia), "albastrii" au rezistat. Ex-iugoslavii au avut cateva sanse sa egaleze, insa i-au tradat mainile obosite ale veteranilor Rebraca si Bodiroga. 71-74 si Franta bate la poarta semifinalelor dupa 48 de ani. Dupa meciurile eliminatorii, au mai acces in "sferturi" Germania senzationalului Dirk Nowitzki (27,8 puncte pe meci), Grecia si Croatia. in cursa pentru titlu a ramas si Lituania, campioana en-titre.

Meciurile eliminatorii

Serbia & Muntenegru - Franta 71-74; Germania - Turcia 66-57, Croatia - Italia 74-66; Grecia - Israel 67-61.
Sferturi de finala
Astazi: Rusia - Grecia; Lituania - Franta.
Maine: Slovenia - Germania; Spania - Croatia.
Toate meciurile vor fi transmise in direct de TV Sport.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.