Masha si Dasha Krivoshlyopova s-au nascut la Moscova, la 4 ianuarie 1950. Au fost luate imediat de langa mama lor, careia i s-a spus ca gemenele au murit la nastere. Asa a inceput cosmarul micutelor. Se pare ca circa 20 de ani au fost tinute in insti
Masha si Dasha Krivoshlyopova s-au nascut la Moscova, la 4 ianuarie 1950. Au fost luate imediat de langa mama lor, careia i s-a spus ca gemenele au murit la nastere. Asa a inceput cosmarul micutelor. Se pare ca circa 20 de ani au fost tinute in institutii de ingrijire din Rusia, unde au fost subiect pentru diferite teste. Una dintre gemene era asezata in apa inghetata, timp in care medicii monitorizau temperatura corpului celeilalte.
in cadrul altor serii de teste, una dintre ele era intepata cu ace pentru a se stabili felul in care reactioneaza cealalta geamana.
Au invatat sa mearga abia la varsta de cinci ani si erau tinute mai mult dezbracate. Nici de educatia lor nu s-a ocupat nimeni. De-a lungul timpului, mai ales dupa ce cazul lor a intrat in atentia jurnalistilor, mai multi doctori s-au oferit sa intervina chirurgical pentru a separa celor doua trupuri. Masha si Dasha au refuzat insa de fiecare data, spunand: "si daca n-am fi fost lipite, tot impreuna am fi trait".
De la inceputul anilor '90 se pare ca au locuit intr-un apartament modest din Moscova. Nu au dus-o tocmai bine si asta din cauza faptului ca aveau firi foarte diferite. Dasha obisnuia sa bea foarte mult, devenind chiar alcoolica, iar sora ei geamana o batea cand aceasta se imbata. in povestea lor, ultima pagina s-a scris pe data de 17 aprilie 2003. Dasha a murit in urma unui stop cardiac. Masha a refuzat chiar si in aceste conditii sa fie separata de sora sa si a murit 17 ore mai tarziu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.