Al doilea magazin Cora din Romania, situat in zona Lujerului din Bucuresti, va fi deschis saptamana viitoare, in urma finalizarii unei investitii de 40 milioane de euro.
Potrivit reprezentantilor companiei, Cora Lujerului va fi inaugurat la 28
Al doilea magazin Cora din Romania, situat in zona Lujerului din Bucuresti, va fi deschis saptamana viitoare, in urma finalizarii unei investitii de 40 milioane de euro.
Potrivit reprezentantilor companiei, Cora Lujerului va fi inaugurat la 28 septembrie si va avea 1.000 de angajati si o suprafata de 14.000 metri patrati. Lantul de hypermarketuri Cora, detinut de grupul franco-belgian Louis Delhaize, se asteapta, in acest an, la o crestere a cifrei de afaceri in Romania pana la 150 milioane de euro. Primul magazin Cora a necesitat 50 milioane euro. Anul trecut a realizat o cifra de afaceri de peste 100 milioane de euro. Urmatorul magazin Cora va fi deschis anul viitor la Cluj, proiectul fiind evaluat la 25 milioane euro. Strategia pe termen lung a firmei vizeaza realizarea unor investitii totale de circa 500 milioane euro pe piata locala si deschiderea a 14 hypermaketuri. Potrivit Reuters, care citeaza o publicatie maghiara, compania americana de retail Wal-Mart ar putea prelua, in luna octombrie, hypermarketurile Cora din Ungaria aflate in proprietatea lantului franco-belgian de retail Louis Delhaize. Wal-Mart a analizat deja situatia financiara a celor sapte unitati Cora din Ungaria si a pregatit reorganizarea lor, au precizat angajati ai companiei americane care au dorit sa isi pastreze anonimatul. Directorul executiv al Wal-Mart, Lee Scott, a declarat in luna iunie ca gigantul american doreste sa se extinda in Europa de Est, aratand ca Rusia, Polonia si Ungaria sunt piete atractive pentru o astfel de miscare. Wal-Mart, numarul unu mondial pe piata de retail, are o retea de magazine care este alcatuita din circa 1.500 de magazine in noua tari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.