Dupa mai multe saptamani de confruntari intre putere si opozitie pe marginea modificarii regulamentelor celor doua Camere, premierul Tariceanu isi da seama ca "lupta surda" din Parlament blocheaza procesul legislativ. Si se hotaraste sa cheme liderii
Dupa mai multe saptamani de confruntari intre putere si opozitie pe marginea modificarii regulamentelor celor doua Camere, premierul Tariceanu isi da seama ca "lupta surda" din Parlament blocheaza procesul legislativ. Si se hotaraste sa cheme liderii partidelor parlamentare sa gaseasca impreuna o solutie care sa duca la iesirea din impasul in care se afla in acest moment Parlamentul. Atat puterea, cat si opozitia s-au aratat incantate de initiativa, insa ar fi o premiera ca discutiile sa aiba o finalitate concreta. Nici una dintre parti nu pare dispusa sa cedeze.
Cristian Radulescu, liderul grupului parlamentar al PD din Camera Deputatilor, afirma ca situatia creata in Legislativ s-ar putea debloca "cu mai multa responsabilitate din partea opozitiei". "Va continua sa fie dezbatut regulamentul pana cand se va ajunge ca, articol cu articol, el sa fie modificat si pana se va da votul final acestuia. Vom persevera indiferent cat timp va dura", a declarat democratul. De aceeasi parere este si Bogdan Olteanu, desemnat de PNL sa ii ia locul lui Nastase la presedintia Camerei. El sustine ca parlamentarii liberali vor merge pana la capat cu schimbarea regulamentului, in paralel cu dezbaterea si adoptarea legilor necesare integrarii europene. La randul sau, liderul UDMR, Marko Bela, a admis ca "discutiile cu partidele parlamentare" sunt necesare, dar el nu a precizat care ar putea fi solutia pentru urgentarea lucrarilor.
Cei mai optimisti sunt conservatorii. Potrivit purtatorului de cuvant, Bogdan Ciuca, liderii PC "sunt convinsi ca se va gasi o rezolvare, altfel ar fi neplacut". Liderul PSD, Mircea Geoana, afirma ca situatia de paralizie din Parlament se poate rezolva numai daca toate partidele accepta ca apelarea la Curtea Constitutionala este "calea normala". "Daca accepta ca decizia Curtii este obligatorie pentru noi toti, sunt convins ca se va trece foarte repede prin regulament", a spus Geoana. Referindu-se la declaratia premierului Tariceanu potrivit careia "opozitia foloseste toate tertipurile" pentru ca procesul de schimbare a regulamentelor celor doua Camere sa fie cat mai mult intarziat, Geoana a spus ca "este contraproductiv ca premierul sa persevereze pe aceste declaratii". Pentru PRM, situatia este mult mai simpla. Senatorul PRM, Gheorghe Funar, a declarat ca reprezentantii puterii sunt responsabili de blocarea celor doua Camere. "Pare de-a dreptul stupid ca Guvernul, care e subordonat Parlamentului, sa ceara o astfel de intalnire", a adaugat el.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.