Nici una dintre autoritatile statului nu poate sa-si mai desfasoare activitatea din cauza unei defectiuni in reteaua de transmisiuni. Daca acest lucru chiar s-ar intampla vreodata in Romania, Serviciul de Transmisiuni Speciale (STS) este pregatit ori
Nici una dintre autoritatile statului nu poate sa-si mai desfasoare activitatea din cauza unei defectiuni in reteaua de transmisiuni. Daca acest lucru chiar s-ar intampla vreodata in Romania, Serviciul de Transmisiuni Speciale (STS) este pregatit oricand sa intervina pentru a pune capat situatiei de criza. Timp de o saptamana, in perioada 19-26 septembrie a.c., la cabana "Diham" din Predeal, 40 de specialisti din cadrul STS au avut misiunea de a trece cu brio o astfel de aplicatie tehnica. Pentru a testa capacitatea de reactie si pregatirea subalternilor, conducerea STS a imaginat scenariul amintit. Centrul de telecomunicatii speciale, improvizat la 1.320 de m altitudine, a avut obligatia de a remedia incidentele aparute in retea pentru a asigura Autoritatii Nationale de Comanda toate legaturile necesare bunei functionari a sistemului. "La aceasta aplicatie participam cu forte proprii, atat de la Bucuresti, cat si de la unitatile teritoriale, si nu avem nevoie de alti operatori de telefonie fixa sau mobila din tara. Demonstratia se va face cu tehnica din dotare si exista un barem de punere in functiune a tututor legaturilor de comunicatie. Practic, in 24 de ore specialistii nostri vor trebui sa-si dovedeasca maiestria pentru a pune capat situatiei de criza pe care am imaginat-o", ne-a declarat Tatiana Francu, purtator de cuvant al STS. In timpul exercitiului, specialistii vor pune la punct toate coordonatele unei video-conferinte secretizate, vor face transmisiuni de date si voce, tot secretizate si vor asigura legaturi in reteaua "scurta", folosind sisteme Phoenix si Dimetra din cadrul tehnologiei Tetra si Tetrapol.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.