Creditul neguvernamental in valuta a crescut, in intervalul iulie 2004 - iulie 2005, cu 90 de procente, in timp ce creditul de consum in valuta a crescut cu 140 la suta in acest interval, a aratat consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romanie
Creditul neguvernamental in valuta a crescut, in intervalul iulie 2004 - iulie 2005, cu 90 de procente, in timp ce creditul de consum in valuta a crescut cu 140 la suta in acest interval, a aratat consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Adrian Vasilescu, ieri, intr-o conferinta privind piata creditului in Romania. De asemenea, o crestere considerabila s-a inregistrat si la creditului ipotecar, in acest interval. Masurile BNR vizeaza "in mod expres" temperarea creditului de consum, a spus Vasilescu, deoarece in trimestrul unu al anului 2005 s-a inregistrat o crestere substantiala a deficitului de cont curent. Vasilescu a mai adaugat ca BNR nu are initiative legislative, ci doar asigura expertizari, fiind in masura sa reglementeze si sa supravegheze doar ceea ce autorizeaza. Vasilescu a facut aceasta mentiune referindu-se la bancile comerciale si modificarile aduse normelor privind acordarea de credite in valuta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.