Piata investitiilor imobiliare din Romania a inregistrat o usoara scadere in prima jumatate a anului, arata un raport al companiei CB Richard Ellis (CBRE), aceasta evolutie fiind cauzata de o lipsa de produse disponibile pe piata imobiliara din Roman
Piata investitiilor imobiliare din Romania a inregistrat o usoara scadere in prima jumatate a anului, arata un raport al companiei CB Richard Ellis (CBRE), aceasta evolutie fiind cauzata de o lipsa de produse disponibile pe piata imobiliara din Romania.
Pentru urmatoarele luni, specialistii imobiliari apreciaza ca tranzactiile de pe piata de retail vor castiga teren in fata celor cu spatii de birouri, deoarece randamentul celor din urma se afla pe o panta descendenta.
Astfel, daca investitiile in imobile de birouri au generat, in prima parte a anului, randamente de 10 la suta, spatiile de retail au avut randamente de 11 la suta. In raport se mai arata ca, desi randamentele investitiilor in zona Europei Centrale si de Est sunt in scadere, Romania urmand acest trend, tranzactiile imobiliare de pe piata romaneasca genereaza inca unele dintre cele mai bune rezultate. In Cehia, Polonia si Slovacia randamentele au scazut pana la 7,25 si 7,5 la suta pentru spatiile de birouri si retail, in timp ce in Romania acest indicator se incadreaza intre 10 la suta si 11 la suta. In primele sase luni ale anului, valoarea investitiilor in spatiile de retail in regiune a inceput sa creasca, urmand indeaproape spatiile de birouri.
Astfel, din totalul investitiilor imobiliare realizate in primele sase luni aproape 85 la suta au fost realizate in sectorul de retail si de birouri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.