Un recent studiu a relansat dezbaterile privind eficienta vitaminei C in lupta contra cancerului. Potrivit specialistilor, aceasta vitamina ar putea fi o una dintre solutiile prevenirii acestei boli. Doctorul Marc Levine din SUA a realizat mai

Un recent studiu a relansat dezbaterile privind eficienta vitaminei C in lupta contra cancerului. Potrivit specialistilor, aceasta vitamina ar putea fi o una dintre solutiile prevenirii acestei boli.

Doctorul Marc Levine din SUA a realizat mai multe cercetari si a ajuns la concluzia ca in anumite doze vitamina C poate elimina celulele canceroase. El a explicat si mecanismul. Vitamina C ar putea fi un precursor al peroxidului de oxigen (H202) ce ar sta la originea apoptozei (moartea celululara) celulelor canceroase. In 2000, acelasi Mark Levine a publicat un articol prin care anunta reluarea ""cazului vitamina C"". Studiile pe care le realizeaza sustin ca, in megadoze intravenoase, vitamina C ar ajuta in tratamentele prescrise in cancer. La concluzii similare ajungea si biochimistul Linus Pauling (1901-1944) cu cateva decenii mai inainte. Numele lui aflat pe lista personalitatilor distinse cu premiul Nobel este asociat cu vitamina C. Trei grame zilnic pentru a tine la distanta bolile si a prelungi viata.
TESTE. In 1971, la initiativa doctorului Ervan Cameron, medic britanic, Linus Pauling, se hotaraste sa testeze eficienta vitaminei C in lupta contra cancerului. Protocolul studiului: pacienti suferinzi de aceasta boala au primit minimum 10 grame de vitamina C zilnic. Patru ani mai tarziu, au fost publicate primele rezultate. Potrivit lui Linus Pauling, majoritatea bolnavilor inclusi in studiul sau aveau o stare de sanatate mai buna, durerile atenuate, iar anumiti markeri biochimici aratau de asemenea o imbunatatire. In opinia doctorului Evwan Cameron si a biochimistului Linus Pauling, doar vitaminei C i se puteau datora modificarile in bine inregistrate la pacienti.
20 de ani mai tarziu, vitamina C revine in actualitate puternic in combaterea cancerului. Mai intai Mark Levine demonstreaza ca atunci cand vitamina C este administrata intravenos, concentratia ei in plasma creste considerabil in comparatie cu vitamina C luata pe cale orala. Apoi Mark Levine are meritul de a fi relansat interesul fata de aceasta vitamina in tratarea cancerului. Aceasta presupune insa noi studii ceea ce ar fi, evident, pe placul dublului laureat al premiului Nobel pentru Chimie si Pace, Linus Pauling.

ALIMENTATIE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.