Societatile din subordinea Ministerului Economiei si Comertului care desfasoara activitati in sectorul productiei si distributiei petrolului si gazelor naturale au inregistrat in perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2005 un nivel al investitiilor de 811,39
Societatile din subordinea Ministerului Economiei si Comertului care desfasoara activitati in sectorul productiei si distributiei petrolului si gazelor naturale au inregistrat in perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2005 un nivel al investitiilor de 811,39 milioane RON, potrivit unui comunicat al ministerului.
Finantarea a fost asigurata integral din fondurile proprii ale societatilor, in baza programului investitional anual elaborat si aprobat de MEC. Agentii economici inclusi in program sunt SC Conpet SA, SNGN Romgaz SA, SC Distrigaz Nord, SC Distrigaz Sud, SN Transgaz SA si SC Oil Terminal SA, pentru fiecare dintre acestea fiind prevazute obiective de investitii, valoarea acestora, precum si sursa de finantare.
SC Conpet SA a investit 17,64 milioane RON, in Sistemul National de Transport Titei, pentru modernizare si inlocuiri pompe, sistem de teledetectie a pierderilor de produse din conducte, extinderea bazei de intretinere, reparatii si transport. SC Romgaz SA a investit 644,97 milioane RON pentru lucrari de explorare geologica pentru descoperirea de noi resurse de gaze naturale, prospectiuni, lucrari de foraj, sustinerea capacitatii de inmagazinare subterana, lucrari de protectie a mediului, retehnologizare si modernizare a echipamentelor, dezvoltarea sistemului de transport si distributie, studii si proiecte. Societatea Transgaz SA a investit 10,16 milioane RON pentru realizarea sau reabilitarea de conducte de transport si racorduri, alimentarea cu gaze a municipiilor Zimnicea si Alexandria, iar SC Oil Terminal SA a utilizat 5,1 milioane RON pentru modernizare instalatii, etajare cladire administrativa, fotografiere supraterana, fascicul conducte etc. Programul investitional pentru anul 2005 aprobat de MEC prevede investitii in valoare totala de 1,918 miliarde RON, din care 990.180 RON reprezinta finantare din fonduri externe pentru SC Transgaz SA Medias, care vor fi utilizate in a doua parte a anului 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.