seara va ploua mult, local chiar si 40 l/mp in cateva ore. Luni, alte 21 de judete au fost avertizate ca sunt in pericol, dar ieri aria si durata avertismentului au fost prelungite pana sambata, 24 septembrie si a fost inclus si judetul Brasov. in to
seara va ploua mult, local chiar si 40 l/mp in cateva ore. Luni, alte 21 de judete au fost avertizate ca sunt in pericol, dar ieri aria si durata avertismentului au fost prelungite pana sambata, 24 septembrie si a fost inclus si judetul Brasov. in total, locuitorii din 34 de judete si din Capitala trebuie sa se pregateasca de ce e mai rau. Deja, ieri, zeci de rauri depasisera cotele de pericol sau de inundatii. Cele mai amenintatoare sunt raurile Jiu, Mures, Vedea, Arges, Ialomita, Buzau, Putna, Ramnicu Sarat, precum si afluentii Oltului si raurile din Dobrogea. Ploua neintrerupt de peste 72 de ore in cantitati impresionante: 115 l/mp la Bailesti (Arges), 70 l/mp la Valea Doftanei (Prahova), 65 l/mp la Dragasani (Valcea) si Moroieni (Dambovita). La Sinaia au cazut ieri noapte 146 l/mp, iar la munte au fost mai ales ploi torentiale.
* Sute de gospodarii din toata tara sunt sub ape si zeci de poduri si podete au fost distruse de viituri in urma ploillor torentiale cazute in ultimele zile. Zeci de drumuri rutiere si de cale ferata au fost inchise sau sunt distruse.
* La Budesti, Valcea, militarii genisti de la Centrul de pregatire pentru geniu Ramnicu Valcea continua consolidarea, cu utilaje specializate, a unui podet distrus de viituri.
* In judetul Arges, unde 55 de gospodarii au fost afectate de inundatii, un barbat de 55 de ani a fost luat de ape. Bietul om, al carui cadavru nu a fost inca gasit, incerca sa traverseze un podet de pe paraul Valea Sasului.
* In judetul Olt ploua incontinuu din noaptea de luni spre marti, iar avertizarile nu anunta o imbunatatire a vremii. Prefectura Olt a evaluat situatia si a pregatit populatia din localitatile Icoana si Potcoava pentru o puternica viitura care este asteptata in aceasta zona.
* Covasna - Harghita. Apele raului Buzau au iesit din matca in comuna Sita Buzaului si au inundat 25 de hectare de teren in satul Bobocea si scoala din Zabratau. Din aceasta cauza, cursurile acestei unitati de invatamant, inundata de zece ori in ultimii sapte ani, au fost suspendate.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.