Disimulate in fel si chip, drogurile pun la incercare imaginatia gardienilor care se apuca sa caute in cele mai neobisnuite locuri. "Trebuie sa ai fler si experienta pentru a-ti da seama atunci cand cineva incearca sa introduca droguri in spatele
Disimulate in fel si chip, drogurile pun la incercare imaginatia gardienilor care se apuca sa caute in cele mai neobisnuite locuri.
"Trebuie sa ai fler si experienta pentru a-ti da seama atunci cand cineva incearca sa introduca droguri in spatele gratiilor", imi spune, de cum intru in biroul sau, comandantul puscariei, Dumitru Dughila.
Ultimele capturi de droguri din pachetele destinate puscariasilor, sase in numai doua saptamani, vin sa confirme faptul ca narcotraficantii "ataca" puscariile. in pofida dotarilor, aproape inexistente, gardienii de la Jilava reusesc sa tina piept traficantilor de stupefiante care incearca acum sa ajunga la consumatorii de dupa gratii.. "Dealerii nu au nici un fel de scrupule. Cred ca ne pot prosti in fata. Drogurile sunt puse in ochi de peste, in scrisori , in tigari si chiar in masline. incearca pe toate caile, dar de cele mai multe ori se lovesc de gardieni. Acestia si-au format ochiul si nu mai pot fi pacaliti. isi dau seama cand s-a umblat la o cutie de conserve sau cand o maslina e de fapt un guguloi de heroina", spune unul din agentii care lucreaza la serviciul de primire a coletelor.
Traficantii de droguri incarcerati la Jilava isi continua activitatea din celule. Pentru a nu da de banuit, ei recruteaza alti detinuti pe care ii prezinta familiilor lor si prin intermediul carora se deruleaza traficul. "Apeleaza la aceasta solutie deoarece stiu ca gardienii sunt cu ochii pe ei. De aceea, multe pachete in care se afla stupefiante vin pe numele noilor recruti, lucru care pe traficanti ii avantajeaza", precizeaza Dumitru Dughila. Comandantul Penitenciarului Jilava nu uita sa mentioneze ca cei care sunt prinsi ca aduc droguri pentru detinuti risca sa fie acuzati de trafic si sa ajunga, la randul lor, in spatele gratiilor.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.