In urmatoarele doua saptamani, BNR va finaliza proiectul de lege privind societatile financiare nebancare, regulile propuse fiind apropiate de modelul utilizat la banci, dar la un nivel mult mai flexibil, a declarat, ieri, directorul Directiei Stabil
In urmatoarele doua saptamani, BNR va finaliza proiectul de lege privind societatile financiare nebancare, regulile propuse fiind apropiate de modelul utilizat la banci, dar la un nivel mult mai flexibil, a declarat, ieri, directorul Directiei Stabilitate Financiara din BNR, Ion Dragulin. In actuala forma, proiectul stabileste doua paliere de reglementare, o serie de indicatori fiind obligatorii numai daca societatea are o activitate peste un anumit prag. Legea va urmari introducerea unor reguli uniforme pentru toate societatile care deruleaza activitati financiare, cum ar fi leasingul sau societatile de creditare. Dragulin sustine ca omogenitatea pietei permite utilizarea unui set unitar de indicatori, fara diferentierea societatilor cu activitate financiara. Astfel, companiile care depasesc o anumita cifra de afaceri ar putea avea obligatia sa indeplineasca unele cerinte de capital, peste cele existente, sau mai mari decat eventualele praguri minime decise de legiuitor. In viziunea BNR, companiile care opereaza in domeniul financiar ar trebui sa aiba inscris in statut un singur obiect de activitate. De asemenea, banca centrala va propune ca toate institutiile financiare sa trimita notificari privind obiectul de activitate, existand si varianta unor cerinte privind calitatea managementului si a actionarilor. Actul normativ va impune societatilor financiare sa transmita raportari statistice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.