Romania are sansa sa devina un exemplu in plan regional in ceea ce priveste aplicarea legilor de combatere a discriminarii, a declarat ieri seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele. El a amintit faptul ca Romania a fost, in 2
Romania are sansa sa devina un exemplu in plan regional in ceea ce priveste aplicarea legilor de combatere a discriminarii, a declarat ieri seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele. El a amintit faptul ca Romania a fost, in 2000, prima tara din regiune care a adoptat legislatia impotriva discriminarii, si a subliniat progresele inregistrate de tara noastra in aplicarea acestei legislatii, mai ales dupa crearea unei institutii abilitate sa previna si sa sanctioneze orice act sau fapta de discriminare.
Comisia Europeana continua sa monitorizeze evolutiile din Romania in ceea ce priveste combaterea discriminarii, a mentionat Jonathan Scheele. El s-a declarat optimist, chiar daca tara noastra mai are inca multe lucruri de facut in acest domeniu. Autoritatile romane trebuie sa identifice directiile in care sa fie indreptate mai departe eforturile pentru aplicarea legislatiei impotriva discriminarii iar, in masura in care vor exista proiecte bune, se vor gasi si mijloacele prin care aceste proiecte sa fie sustinute cu fonduri europene, a mai spus oficialul european.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.