Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, ii trimite pe reprezentantii Garzii Financiare pe capul farmacistilor pentru a afla daca acestia i-au respectat ordinul privind ieftinirea medicamentelor incepand cu 16 septembrie a.c.
''Incepand de astaz
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, ii trimite pe reprezentantii Garzii Financiare pe capul farmacistilor pentru a afla daca acestia i-au respectat ordinul privind ieftinirea medicamentelor incepand cu 16 septembrie a.c.
''Incepand de astazi (n.r. ieri) am solicitat sprijinul Comisarului General al Garzii Financiare pentru verificarea modului in care farmaciile aplica ordinul ministerial privind ajustarea preturilor la medicamentele eliberate doar pe baza de prescriptie medicala'', a declarat Nicolaescu. Mai mult, ministrul Sanatatii le atrage atentia farmacistilor asupra faptului ca reprezentantii Garzii Financiare vor trimite rezultatele controalelor la Ministerul Sanatatii (MS), iar in cazul in care farmacistii nu i-au respectat ordinul, acestia vor fi sanctionati.
''In ceea ce priveste sanctiunile, se poate ajunge pana la rezilierea contractului farmaciei cu casa judeteana de asigurari de sanatate'', ne-au declarat surse autorizate din cadrul MS. Farmacistii nu se vor trezi doar cu Garda Financiara in unitatile farmaceutice. Inspectorii caselor judetene de asigurari de sanatate le vor calca si ei pragul pentru a constata la fata locului daca au respectat ordinul ministrului Nicolaescu. ''Inspectorii nostri vor merge incepand de astazi in farmacii pentru a face controale'', ne-a declarat Augustus Costache, purtatorul de cuvant al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).
In ceea ce priveste comunicatul de presa emis de CNAS la o zi dupa intrarea in vigoare a ordinului privind ieftinirea medicamentelor si in care se arata ca ''intreruperea furnizarii de medicamente compensate si gratuite de catre farmacii pentru mai mult de 24 de ore poate duce la suspendarea sau incetarea contractului incheiat de respectivele farmacii cu CNAS'', Costache a spus ca ''pana astazi (n.r. ieri), nici o unitate farmaceutica nu s-a gasit in aceasta situatie''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.